mkeng1

 
 
 

Краток Историјат

Модната конфекција Данитекс ДОО е основана во 1997год како фамилијарен бизнис. Лоцирана е во Кочани, источниот дел на Р. Македонија.
Главната дејност на оваа компанија е производство на женска конфекција по ЛОН систем. Поточно оваа компанија е специализирана фабрика за производство на женски панталони и сукњи. Команија со долгогодишно искуство и традиција во производството на женски панталони.
На почетокот на своето основање оваа компанија броеше само 30 вработени во една производствена линија. Како резултат на постојаното вложување во нови инновативни техники, идеи и вложување во најсовремена опрема, денес Данитекс брои 180 вработени во 4 производствени линии.
Данитекс зад себе има 21 годишно искуство и знаење , применувајќи строги стандарди за квалитет врз основа на што и се темели нашето долгогодишно успешно работење.

ПРОИЗВОДСТВО И УСЛУГИ


Фабриката е опремена со задоволителен број на полуавтоматски и автоматски машини за шиење, како автомати за џеб, автомати за брусна и автомати за опшивање.
Моментално вкупниот производствен капацитет припаѓа на ЦМ и ЦМТ производство. Во иднина Данитекс планира да започне со дизајн и производстви на сопствен производ.
Данитекс е добро познат производител на женска конфекција во земјата и странство. Моментално вкупниот производствен капацитет припаѓа на ЦМ и ЦМТ производство, наменето за извоз.
Компанијата поседува висока флексибиност и подготвеност да одговори за барањата на своите странски модни клиенти како на пример да озвозможи што е можно пократок период за производство од прием на нарачките па се до нивно производство и испорака.
Дел од услугите кои Данитекс може да ги понуди на своите партнери се:
- Изработка за основен шаблон, градирање и плотање;
- Увоз и извоз
- Сите царински и шпедиторски услуги
- Набавка на помошни материјали за производство кои подоцна ги вградуваме во производот од текстил, од земјата и странство;
- Организираме транспорт за извоз на робата;

Таа е една од ретките компании која што заедно со своите вработени од самиот почеток на своето работење, заедно градат една силна и лојална врска повеќе од 20 години па одтука резултира високиот квалитет кои и ги нуди на своите клиенти.

НОВ ПРОИЗВОДСТВЕН ПОГОН

Во средината на Август 2017 год , Данитекс се всели во нов современ производствен објект од 3500м2 во индустриската зона во Кочани, составен од производствен погон од 1750 м2 и два магацини од по 880 м2, задоволувајќи ги европските и светските стандарди за индустриско производство и здравје и безбедност на своите вработени.

 

                Администрација

3578

              Објект

objekt1objekt2objekt3objekt4

           Погон

objekt1objekt2objekt3objekt4

objekt5objekt6objekt7objekt8